Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ύδρα, Θεοφάνεια 2014



Τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν για ακόμη μια χρονιά σήμερα Δευτέρα στην Ύδρα με την συμμετοχή δεκάδων πιστών με σύμμαχο τον ελαφρύ νοτιά όπου κράτησε την θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα. Η  Θεία Λειτουργία στους Ενοριακούς Ναούς, ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και όλοι συγκεντρώθηκαν στον Καθεδρικό Ναό στην παραλία της Ύδρας  όπου ακολούθησε λιτανευτική πομπή  προς τα Καλά Πηγάδια  με επικεφαλής τον  Ιερό Κλήρο και τους αντιπροσώπους των Αρχών του νησιού.  Στα Καλά Πηγάδια  έγινε αγιασμός προκειμένου να αγιαστούν τα νερά τους. Μετά τον αγιασμό η πομπή κατέβηκε ξανά στο λιμάνι της Ύδρας, όπου στον "βραχίονα" όπως πάντα   έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιάστηκαν  τα νερά της θάλασσας. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η κατάδυση στου Τίμιου Σταυρού στο λιμανάκι του Καμινιού.
 

Ο Βαγγέλης Γκιώνης για ακόμη μια χρονιά μετέφερε  τα νέα παιδιά που με ενθουσιασμό και ανυπομονησία βούτηξαν στην θάλασσα για να ανασύρουν τον Σταυρό. 


Ο Γιώργος Σκόρρας, μαθητής της τρίτης Λυκείου κατάφερε να πιάσει πρώτος το Σταυρό. Πολλά συγχαρητήρια και του χρόνου με υγεία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks