Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ελληνικοί “παράδεισοι”, άγνωστοι στους τουρίστες

kalokairi-ellada
Κάθε χρόνο η Ελλάδα προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες. Τα μέρη που πάνε; Τα γνωστά.. Μύκονος,  Σαντορίνη, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος… Όμως η Ελλάδα είναι μια χωρά με πολλά όμορφα νησιά και παραθαλάσσιους προορισμούς που παραμένουν άγνωστοι στους τουρίστες. Το Greek Reporter σάς παρουσιάζει μερικούς από αυτούς…
spetses-townΎδρα- Σπέτσες: Η κοσμοπολίτισσα και το νησί των αρωμάτων
Τα νησιά Ύδρα και Σπέτσες βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό κόλπο. Οι Σπέτσες είναι το κόσμημα του κόλπου. Ένα νησί μικρό που όμως δεν έχει να  ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα. Οι Σπέτσες είναι το νησί των αρωμάτων, όπως δείχνει και το ενετικό του όνομα. Οι παραλίες του νησιού είναι πανέμορφες και τα νερά κρυστάλλινα. Η πόλη των Σπετσών ή Χώρα κατά τους ντόπιους αποπνέει μια μοναδική ομορφιά και φινέτσα.  Η Ύδρα είναι η κοσμοπολίτισσα του κόλπου, καθώς υπάρχει η τέλεια αρμονία του παραδοσιακού με το σύγχρονο και τις «θυσίες» για τον τουρισμό. Η Ύδρα έχει βρει το αρχαιοελληνικό “μέτρο” καθώς καταφέρνει να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο μοντέρνο.
monemvasiaΜονεμβασιά: Η ρομαντική καστροπολιτεία
Η Μονεμβασιά βρίσκεται στην Πελοπόννησο, στο νομό Λακωνίας. Ενώνεται με τη στεριά με μια στενή λωρίδα γης, από την οποία λέγεται ότι πήρε και το όνομά της, το οποίο φανερώνει πως υπάρχει μόνο μια είσοδος για να μπει κανείς.  Η καστροπολιτεία ιδρύθηκε στη βυζαντινή περίοδο. Τα υψηλά πέτρινα σπίτια, τα επιβλητικά αρχοντικά, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και οι ισχυρές οχυρώσεις προκαλούν δέος και θαυμασμό σε κάθε επισκέπτη, μεταφέροντάς τον σε περασμένες εποχές. Η ατμόσφαιρα της πόλης είναι ρομαντική και άκρως ειδυλλιακή!
pargaΠάργα: Σαν σε νησί!
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρεβέζης. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά και δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση νησιού γιατί έχει στενά σοκάκια. Η αρχιτεκτονική του νησιού θα σας μαγέψει. Η θέα από τον κάστρο θα σας κόψει την ανάσα καθώς μπορείτε να δείτε μέχρι και τους Παξούς και να θαυμάσετε τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου που σου δίνουν την αίσθηση ότι κολυμπάς σε πισίνα και όχι σε θάλασσα. Από εκεί μπορείτε να πάτε στους Παξούς και στους Αντίπαξους,  δυο μικρά νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος. Παρά το μικρό μέγεθος τους θα μείνετε έκπληκτοι από τις ονειρικές παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά που θα σας θυμίσουν εξωτικούς προορισμούς.
skiathos-townΣκιάθος: η νέα Μύκονος
Στο Αιγαίο Πέλαγος τώρα οι Σποράδες κλέβουν την παράσταση. Είναι γνωστά ως τα «πράσινα νησιά» καθώς έχουν πλούσια βλάστηση. Η Σκιάθος είναι η νέα Μύκονος και τα τελευταία χρόνια προσελκύει κυρίως τη νεολαία. Οι παραλίες του νησιού έχουν γαλαζοπράσινα νερά αλλά υπάρχουν και πυκνά πευκοδάση που χαρίζουν στο νησί μια άγρια ομορφιά. Στη Σκιάθο συναντά κανείς και την Αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική από  λευκά σπίτια, τα οποία κατανέμονται ομοιόμορφα  μεταξύ των δύο όμορφων μικρών λιμανιών.
amorgosΑμοργός: Το “Απέραντο Γαλάζιο”
Ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων είναι η Αμοργός, με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την άγρια ομορφιά της σας περιμένει για να σας μαγέψει. Εξαιτίας του μεγέθους της θα έρθετε σε άμεση επαφή με τους κατοίκους της και θα καταλάβετε τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία. Στην Αμοργό έχει γυριστεί η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο». Μπορείτε επίσης να βρείτε Μοναστήρι που είναι μέσα στο βράχο. Στο νησί το παλιό συναντά το νέο κι αρμονικά συμπορεύονται χωρίς το ένα να αλλοιώνει το άλλο. Το νησί αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας καθώς στις πιο ωραίες παραλίες μπορείτε να πάτε μόνο με τα πόδια.
Το σίγουρο είναι πως είτε επιλέξετε κάποιον από τους γνωστούς είτε κάποιον από τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς, θα περάστε καλά!

 http://gr.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

metamarks